28 feb. 2011

Amb ECOM, una Barcelona per a tothom!

Ja sé que el que cal en una campanya electoral és explicar les nostres propostes, però les característiques d'aquestes eleccions em fa pensar que fa falta molta informació per a què els electors sàpiguen quines són les diferents opcions que podran votar, i sobretot com és de necessari que els nostres representants surtin molt reforçats del procés electoral.
El propi sistema electoral facilita la presentació de multiplicitat de candidats/es, molts d'ells desconeguts i que tindrien poques possibilitats de sortir escollits, encara que el sistema electoral els resulta tan favorable que amb pocs vots algú podria donar la sorpresa.
El sector de les persones amb discapacitat física ha d'escollir 5 persones per cobrir les places que li corresponen al Consell Rector del IMDB, curiosament amb un model d'elecció de llistes obertes, un model exclusiu que cap partit polític s'ha atrevit a posar en cap llei electoral, en això podem dir que som afortunats perquè gaudim d'un privilegi que ningú vol. Aquest model electoral genera greus distorsions al sector de la discapacitat física.
Aquest sistema té moltes desavantatges ja que dispersa el vot, i els candidats que surten escollits no tenen el recolzament necessari per poder exercir les seves funcions formant un equip cohesionat per continuar sent influents. Els resultats que surten no reflecteix la realitat de la força del moviment associatiu. Ni de les persones que més han treballat per aconseguir la Barcelona d’avui.
En les darreres eleccions l'organització més representativa del sector de la discapacitat física, ECOM, va treure menys representants que la resta de candidatures. Les dades objectives diuen que ECOM agrupa a 70 entitats de la ciutat de Barcelona, que gestionen equipaments i serveis per a milers d'usuaris. Les dades no avalen la coherència dels resultats.
En aquestes eleccions es tornen a repetir les mateixes circumstàncies, el sistema electoral afavoreix la dispersió del vot i les persones amb discapacitat necessitem que els nostres representants tinguin el major recolzament possible, per tant és molt important que tots concentrem el nostre vot en la candidatura d'ECOM, que ha demostrat durant els darrers 30 anys la seva capacitat d'influència per haver convertit Barcelona en una ciutat amb un grau mol alt d’accessibilitat i amb uns serveis com el porta a porta que no conec, malgrat els seus dèficits, que existeixin en cap altre ciutat.
Això ha estat possible perquè vam ser capaços de reivindicar i lluitar al carrer i hem estat capaços en els darrers anys de continuar treballant amb exigència i amb capacitat de diàleg per assolir el model de ciutat que avui tots podem gaudir. Si voleu que continuem avançant cal que voteu els 5 candidats d'ECOM

Antonio Guillén Martínez

No hay comentarios:

Publicar un comentario