20 feb. 2011

DISCURS DE PRESENTACIÓ

Les candidatures en ple
El passat dia 16 de febrer el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona va acollir la presentació de les diferents candidatures que es presenten a les Eleccions als representants de persones amb discapacitat de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona. L'Anna Collado va ser la portaveu de la nostra candidatura. Aquí teniu el nostre discurs:
Tinc dos minuts per explicar-vos la nostra candidatura, la candidatura ECOM - M. José Vázquez. El malaurat traspàs de la nostra presidenta, que encapçalava la llista, ens ha obligat a reorganitzar-nos, però el seu esperit de lluita incansable pels drets del col•lectiu, segueix amb nosaltres i ho farà per sempre.
La M. José va formar aquesta candidatura amb cares noves, persones joves però coneixedores del sector, ben preparades i amb moltes ganes da canviar les coses. Però també amb persones que estan vinculades a l’IMD des de fa molts anys i tenen l’experiència del treball continuat en el sector.
Es tracta doncs d’una candidatura de garantia per al col•lectiu i representativa de les prop de 70 entitats de persones amb discapacitat física de Barcelona que formen part d’ECOM.
L’aspecte fonamental del nostre programa es basa en la promoció de l’autonomia personal del col•lectiu de persones amb discapacitat física. Per dur a terme una vida independent, les persones necessitem principalment una ciutat accessible amb un transport adaptat a les nostres necessitats. Així mateix, ens és imprescindible disposar d’assistència personal, d’habitatge adaptat i de les ajudes tècniques i domòtiques necessàries per ser més autònoms. Aquestes són les línies fonamentals de la nostra candidatura i el dia 17 de març tindrem temps d’exposar-les amb més calma.
El públic assistent al Saló de Cent
Vull acabar remarcant que els ciutadans i les ciutadanes amb discapacitat de Barcelona hem contribuït a fer una ciutat més humana i inclusiva, però encara queden moltes coses a fer per millorar-la. També vam crear l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat un òrgan de participació que ha estat garant del compliment de l’exercici dels nostres drets perquè és un dels únics (per no dir l’únic) òrgan de participació vinculant i no únicament consultiu. A l’IMD s’hi han desenvolupat polítiques transversals responsabilitzant les diferents àrees municipals dels temes que eren de la seva responsabilitat . Però l’Ajuntament i l’IMD no han arribat sols a aquesta ciutat que avui tenim, ho han fet amb la complicitat del col•lectiu de persones amb discapacitat, sempre (o si més no fins fa uns anys) des del respecte mutu entre tècnics i representats i des de la voluntat de diàleg i cooperació.
Les persones amb discapacitat de Barcelona ens mereixem uns representants que garanteixin el manteniment d’aquesta fórmula, i nosaltres estem disposats i disposades al diàleg i a la cooperació per fer una Barcelona més propera, una ciutat on hi càpiga tothom.
No defallirem en la lluita que la M. José va iniciar els anys 70, perquè com ella sempre deia, les lleis ens donen drets, però cal poder-los exercir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario